Myoreflexterapi

Myorefleksterapi er en manuel behandlingsform gennem hvilken man løsner de dybeste stagnationer/blokeringer i kroppen. Dette sker via dybdegående tryk på muskelbaner, som tilhæftninger og udspring samt på akupunkturpunkter.

En reguleringsteknik

Myorefleksterapi er en reguleringsteknik, som bygger på helhedsanskuelse: Kroppen husker alt. Når vi oplever traumer, chok, skader via sport osv., vil vores krop altid prøve at beskytte os. Det gør den bl. a. ved at lave muskelsammentrækninger. Disse sammentrækninger kan føre til dybe, massive spændinger, som forhindrer væv i og omkring muskler i at fungere optimalt. Der kommer ganske enkelt ikke nok ilt til området. Derfor er det vigtigt at løsne disse spændinger, så der igen kan komme energi til området og vævet kan fungere optimalt.

Hånd i hånd med posturologien og akupunkturen

Posturologien, myorefleksterapien og den traditionelle kinesiske akupunktur går hånd i hånd og supplerer hinanden eminent. Men en myorefleksterapi kan også sagtens stå alene, og det vil i nogle tilfælde være det bedste.

Du vi li langt de fleste tilfælde allerede efter første behandling opleve en forløsning og afspænding på flere planer, både fysisk og psykisk.

Selve behandlingen

Behandlingen består i, at jeg med hænderne udøver et tryk primært på og omkring muskeltilhæftningerne. Efter et stykke tids vedvarende tryk sker der det, at de muskelspændinger, der er udenfor viljens kontrol løsner sig. Dette har en omfattende positiv indvirkning på hele organismen, da musklerne hænger sammen i et stort netværk via musklehinderne –  også kaldet fascierne.