Akupunktur

Alt indenfor Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur eller Traditionel kinesisk medicin er en gammel behandlingsform, som har bevist sin kunnen gennem tusinder af år.

I Akupunktur tager man udgangspunkt i det hele menneske. Man deler derfor ikke mennesket op i det fysiske og psykiske, men ser det som en helhed. Det vil sige at ubalancer kan have flere indfaldsvinkler.

Via meridianbaner, som er en slags elektroniske baner, løber disse gennem kroppen. Man bruger engangsnåle i akupunkturpunkterne, som har forbindelse til meridianbanerne. Ved blokeringer, overskud eller underskud i kroppen, går man via nålene ind og stimulerer området.

Læs mere

Nåleløs akupunktur

Er en behandlingsform for dem der ikke kan lide nåle. Det er et plaster der sættes på akupunkturpunkterne, der så går ind og aktiverer de ting i kroppen, der skal aktiveres for at afhjælpe personens problemstilling.
Læs mere

Øreakupunktur

I øreakupunktur behandler man de forskellige reflekszoner/punkter s i øret. Hvert punkt har en forbindelse til kroppen og alle organer.

Der behandlinges bruger jeg engangsnåle, permanåle, lys og pulsmålning.
Permanåle bliver siddende i nogle dage.

Det er endvidere muligt at kombinere øreakupunktur med en anden behandling.

Hvad er øreakupunktur særlig godt i mod?

Kroniske og akutte smerter
Træthed
Kvalme
Hovedpine/Migræne
Menstruationsproblemer
Koncentrationsbesvær
Depression og angst
Søvnbesvær
Hælspor
Betændelse ved acillessenen
Fjernelse af trangen til rygning, overspisning eller sukker afhængighed m.m.
Allergi
Læs mere

Cupping

Cupping.

Cupping-behandling er kopperne der sættes på huden og hvor der bliver skabt et vakuum under tryk. Kroppen udskiller herved stoffer, der har ophobet sig. Disse ophobninger kan være med til at give spændinger og ubehag i kroppen.

Du kan få mærker efter en behandling med cupping, som forsvinder efter 2-10 dage.


Cupping kan hjælpe på:

Lændesmerter
Hovedpine
Fordøjelse
Ophobet væske
Ophobet affaldsstoffer
Kredsløb
Hud
Spændte muskler
Styrker immunforsvaret
Læs mere

Manuel teknikker

Myoreflexterapi, Posturologi og Manuel teknik, handler alle om at retter på ubalancer og skævheder. Der arbejdes dog på forskellig måde i disse behandlinger...

Myorefleksterapi er en manuel behandlingsform gennem hvilken man løsner de dybeste stagnationer/blokeringer i kroppen. Dette sker via dybdegående tryk på muskelbaner, som tilhæftninger og udspring samt på akupunkturpunkter.

Manual eller korrektions teknik minder måske lidt mere om fysioterapi, hvor man arbejder med de forskellige skævheder.

Myorefleksterapien og den traditionelle kinesiske akupunktur går hånd i hånd og supplerer hinanden eminent. Terapiformen kan også sagtens stå alene, og det vil i nogle tilfælde være det bedste.
Læs mere

Massage

Alt indenfor massage

Fysiurgisk Massage

Fysiurgisk massage er en dybdegående massage, hvor du kan forvente en behandling, hvor der bliver taget mere fat. Det er en dybdegående massage som er rigtig god, hvis du har skader eller mange spændinger. Massagen kan naturligvis tilpasses, så den er lidt mere blid.

Den effektive massageform, stimulerer vævene i kroppen og øger blodcirkulationen. mm.

Læs mere

Organmassage

Vores vitale organer har nogle gange mere brug for hjælp, end vi er klar over. For meget mad, for sent mad på dagen, for lidt eller for motion, medicin, stress er nogle af de ting der kan indflydelse på vores organer og vores velbefindende.

I Organmassage arbejdes der flere steder på kroppen, men hovedsagelig på mave og organerne. Med en Organmassage behandling forbedre man funktionen af lymfen, blodkredsløbet, nervesystemet, fordøjelsen og energibanerne. Også arvæv kan fjernes eller mindskes.

En ubalance i maven og organer kan være medvirkende til ondt i mave/spændinger, ondt i lænd, vejrtrækningsproblemer, dårlig fordøjelse, oppustethed, psykiske ubalancer mm.

En behandling vare ca. en time og skal allerede efter første gang have en positiv ændring. Der anbefales dog flere end en behandlinger.

Du skal være opmærksom på
– Du må ikke have spist lige før behandlingen. Der skal gerne går en time eller mere.
– Ved operation i området skal du vente 3- 6 mdr
– Der behandles ikke de første 1-2 dage ved menstruation
– Gravide
– Cancer, betændelse i bughulen, brok, tarmslyng, udposninger på hovedpulsåren, tydlige vener over mavesækken, organ prolapse. Ring hvis du er i tvivl.
Læs mere

Graviditetsmassage

Er du gravid og har du bruge for lindring, tilbydes du massage af uddannet massør indenfor blandt andet Graviditetsmassage.

Nogle gravide har udfordringer med væskeophobninger, lænd, ryg, søvnbesvær, trætte fødder, uro i ben, men også ømme skuldre og nakke.
Uanset om du kan nikke genkendende til nogle af disse symptomer eller ej, er det rart at give sig selv tid til en god massage.

Du kan vælge mellem at ligge på siden under massagen, hvor dit bækken/hofte bliver støttet med en pude. Det er en meget behagelig stilling at ligge i. Du kan også vælge massagepude, hvor der er plads til mave og bryster.
Ved massagepuden ligger du naturligvis på maven.
Læs mere

Andre behandlinger

Alt indenfor andre behandlinger

Kranio Sakral terapi

Kranio sakral terapi er blid, men samtidig en dybdegående behandlingsform. Der arbejdes med den kranio-sakrale rytme eller puls, med det formål at påvirke kroppen, så den kan helbrede sig selv. Den kranio-sakrale puls mærkes som en bølgende bevægelse.

Kroppen har et halv lukket hydraulisk system, som kaldes det kranio-sakrale system . Det er et system der indeholder cerebrospinalvæsken ( hjerne- og rygmarvsvæsken ) . Denne væske flyder rundt omkring hjernen og rygmarven.

Ubalancer kan opstå på mange måder f.eks under fødselsen, når barnet skal gennem fødselskanalen, hvor barnet kan komme under stort pres. Nogle gange viser disse ubalancer sig først senere i livet.
Uanset om ubalancen er opstået på grund af en fødsel eller er kommet til senere, grundet en skade man har pådraget sig, så er Kranio-sakral et godt redskab til at afhjælpe mange gener.
Læs mere

Reiki healing

Healing er en yderst behagelig behandling. En universel naturlig livsenergi, der arbejder med det hele menneske, det vil sige krop, sind og ånd.

Reiki healing løber gennem udøverens krop, ud gennem hænderne og videre til en anden. Reiki healing kan også bruges på en selv.

Denne fantastiske behandlingsform, hjælper til at ændre eller fjerne blokeringer i kroppen og kan ofte gøre en positiv forskel.

Nogle af de ting Reiki healing kan hjælpe på.

– Reiki lindrer stress symptomer, tankemylder og søvnløshed
– Reiki Booster immunforsvaret og løfter det generelle energiniveau
– Reiki understøtter medicinske forløb og mindsker bivirkninger
– Reiki giver ro til døende
– Reiki skaber overblik, klarhed, og balance i krop, sind og ånd
– Reiki er en fantastisk understøtte til fertilitetsprocesser
– Reiki afhjælper graviditetsgener og bækkenløsning
– Reiki justerer “hjertekompasset”
– Reiki hjælper med at navigere gennem svære beslutningsprocesser
– Reiki afhjælper infektionstilstande og lindrer smerter og kroniske tilstande
– Reiki er uafhængig af religion, kultur, titler og tro.
Læs mere

Ansigtsterapi

Her går man ind og arbejder med forskellige punkter i ansigtet og hovedet. Måske bedre kendt som akupunktur punkter og meridianer. Der løsnes op for ubalancer og blokeringer, som ikke kun er til gavn for ens velvære, men man får også en smukkere hud
Læs mere

Tuina – Kinesisk Medicinsk Massage

Bruges ofte sammen med akupunktur, Moxa, Cupping, Kinesisk urtemedicin og Qi gong.

Denne behandlingsform bruges til at skabe balance i kroppen. Her arbejder man med meridianerne i kroppen.

Effekten af Tuina behandling.
Den bevæger Qi (energi) i kroppen og blodet, som hjælper til at standse smerter.
Varmer og åbner meridianerne.
Opløser stagnation.
Gavner leddene, muskler og sener.
Supplerer organerne mm.
Læs mere